Inget statligt fastighetsbolag

Publicerat den Kategoriserat som flyttfirma stockholm
flyttfirman familybusiness inget statligt fastighetsbolag

Regeringen lägger ner utredning om statligt fastighetsbolag. Utredningen om ett statligt ägt fastighetsbolag som tillsattes av den förra regeringen kommer läggas ner. ”Det är lite överraskande”, säger utredaren Leif Jakobsson. 

Regeringen kommer att lägga ner utredningen om ett statligt ägt fastighetsbolag (2022:51). Det bekräftar utredaren Leif Jakobsson för Altinget. 

– Jag har fått ett muntligt besked om att man inte ska gå vidare från en tjänsteman på näringsdepartementet. Men jag har inte fått något skriftligt eller något formellt beslut, säger han. 

Utredningen tillsattes av den förra regeringen i somras och skulle ha presenterats i slutet på nästa år. Uppdraget innebar att undersöka om ett statligt ägt fastighetsbolag kan vara ett sätt att motverka segregation och brottsligheten i områden med socioekonomiska utmaningar.

Har du fått besked om från vilket datum den läggs ner?

– Nej, det vet jag inte. Jag har inte fått mer än det, säger Leif Jakobsson. 

Var det väntat för dig eller kom det som en överraskning?

– Det är lite överraskande för det är ju ett annat sätt att ta sig an integration och segregationsproblem. Att ta det från roten och se vad staten kan göra för att hjälpa till. Men det är upptill regeringen att prioritera vad man vill ha fram för förslag och vad man inte vill ha fram för förslag.

Kommer ni ändå att presentera något av de ni kommit fram till hittills?

– Nej, på så kort tid finns inga resultat.

Altinget har sökt näringsdepartementet och finansdepartementet som inte återkommit med någon kommentar.